Xylometazoline 0.025 zonder recept

Xylometazoline behoort tot de groep van alfa-adrenomimetics en wordt gebruikt voor kortdurende behandeling van nasale congestie door sinusitis, allergie of verkoudheid.

In Europa wordt Xylometazoline verkocht zonder voorschrift in gespecialiseerde drogisterijen en winkels. Nederlandse ingezetenen kunnen Xylometazoline kopen zonder recept bij de apotheek ketens Kruidvat, evenals supermarktketens Albert Heijn.

Xylometazoline alfa-adrenomimetics actie en snel helpt bij het elimineren:

• vernauwing van de bloedvaten van het neusslijmvlies
• oedeem en hyperemie van het slijmvlies van de nasopharynx

Vanwege zijn vermogen om de bloedvaten van het neusslijmvlies te verfijnen Xylometazoline snel vergemakkelijkt neusademhaling en beschermt de slijmvliezen van irritatie en uitdroging.

Hierbij, farmacologische werking van Xylometazoline vermindert de hoeveelheid nasale secretie, herstel openheid van nasale passages. Werking van Xylometazoline treedt binnen enkele minuten na het aanbrengen en duurt ongeveer 10 uur.

Op de markt Nederland, Xylometazoline komt in de vorm van neusspray en neusdruppels (0,5 mg / ml en 1 mg / ml). Alle doseringsvormen van Xylometazoline beschikbaar zijn voor de consument zonder recept en hebben een hoge veiligheidsprofiel.

De dosis van Xylometazoline 0,5 mg / ml wordt gebruikt voor de behandeling loopneus bij kinderen van 2 tot 6 jaar. De dosis van Xylometazoline 1 mg / ml wordt gebruikt voor de behandeling van een verstopte neus bij kinderen van 6 jaar en ouder, adolescenten en volwassenen.

Xylometazoline wordt gebruikt voor kortdurende behandeling:

• verschillende vormen van rhinitis (catarrale, allergische, vasomotorische)
• verstopte neus als gevolg van sinusitis

In sommige gevallen kan Xylometazoline worden gebruikt om de zwelling van het neusslijmvlies verminderen voorafgaand aan een bepaalde procedure of operatie, alsmede benauwdheid verlichten in de oren.

Xylometazoline werd verscheen op de internationale markt in het midden van de vorige eeuw en is één van de meest effectieve nasale drugs. Vandaag, Xylometazoline is zonder recept verkrijgbaar en wordt verkocht onder een groot aantal merknamen.

Xylometazoline is alleen bedoeld voor intranasale toediening. Vóór elke toepassing ervan, is het raadzaam om goed te reinigen van de neus van slijm. Toepassing van Xylometazoline neusdruppels bij kinderen wordt uitgevoerd onder toezicht van de ouders.

Kinderen 2-6 jaar injecteer 1-2 druppels Xylometazoline 0,5 mg / ml oplossing in elk neusgat nodig (maar niet meer dan 3 keer per dag). Volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder injecteer 1-2 druppels Xylometazoline 1 mg / ml in elk neusgat.

Wanneer wekken Xylometazoline neusdruppels, de kop niet te sterk gekanteld, anders is de oplossing komt de oropharynx mucosa, door het vaatvernauwende werking op het neusslijmvlies te oefenen.

Druipend druppels in het rechter neusgat, kantel je hoofd naar rechts en iets terug. Bij Xylometazoline administratie, masseer de neus vleugel, dan kantel je hoofd naar links en volg dezelfde stappen.

Als Xylometazoline druppels niet altijd mogelijk te kunnen meten, is een speciale inrichting Xylometazoline nevel niet toe om het geneesmiddel boven de norm verpulveren.

Ondanks dat zowel neusspray en druppels Xylometazoline zonder recept verkrijgbaar zijn, veel patiënten met sinusitis en rhinitis geloven dat de spray heeft een aantal voordelen ten opzichte druppels Xylometazoline. Deze voordelen zijn alleen in het gebruiksgemak en vrijwel geen invloed op de doeltreffendheid van de behandeling.

De voordelen van Xylometazoline spuiten omvatten:

• vaste dosis
• gelijkmatige verdeling van de werkzame stof
• gebruiksgemak (in het vervoer, op het werk, thuis)

Vóór het eerste gebruik van Xylometazoline nevel, wordt aanbevolen om druk op de dispenser meerdere malen om de oplossing in het gebied. Houd de spray rechtop, kantel je hoofd iets naar voren, plaats de dispenser in een neusgat en scherp duw er eenmaal op.

Verwijder vervolgens en zet de veldspuit in het andere neusgat. Druk de dispenser eens en trek het voorzichtig uit de neus. Na het aanbrengen, kunt u knijp de achterkant van de neus.

Kinderen van 2 tot 10 jaar oud geïnjecteerd met een spray in elk neusgat 2-3 keer per dag. De dosering voor volwassenen en kinderen van 10 jaar en ouder maakt 1-2 sprays van Xylometazoline 1 mg / ml in elk neusgat maximaal 3 keer per dag.

Ten minste 8 uur interval moet worden waargenomen tussen Xylometazoline doses. De duur van de behandeling mag niet langer dan een week.

Geneesmiddelen die Xylometazoline zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse apotheekketens onder de handelsnamen Xylozolin, Nasonal, Meralys, Otrivin, Nasadur, Nedac Sorbo, Mucorhinyl, Nasomaris, Xyladur.

Al deze geneesmiddelen op basis van Xylometazoline verkocht in Nederland zonder recept, bestemd voor intranasale gebruik die in dezelfde doseringen. Toepassing van Xylometazoline in therapeutische doses geen irritatie van het neusslijmvlies of andere bijwerkingen veroorzaken.

Langdurige en veelvuldig gebruik van neussprays en oogdruppels op basis Xylometazoline tolerantie kan veroorzaken aan het effect. Tot tolerantie te Xylometazoline voorkomen, moet de gebruiksduur zo kort mogelijk zijn en niet meer dan 7 dagen.

Als de patiënt geen verbetering voelt na drie dagen Xylometazoline gebruik kan de drug aanvraag worden opgeschort of stopgezet at all.

Ondanks het feit dat slechts een zeer kleine hoeveelheid Xylometazoline krijgt in de bloedbaan lokale toepassing, kan misbruik ervan leiden tot bijwerkingen zoals:

• irritatie en droogheid van het neusslijmvlies
• niezen en slijm hypersecretie
• atrofie van het neusslijmvlies

Ondanks het feit dat Xylometazoline heeft een hoog veiligheidsprofiel en inwoners van Nederland kunnen kopen Xylometazoline zonder recept bij de plaatselijke apotheek, moet het geneesmiddel met voorzichtigheid worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Tot op heden Xylometazoline combineert een hoge efficiëntie en veiligheid, en blijft een van de meest effectieve geneesmiddelen voor de behandeling van neusverstopping in Nederland.