Tramadol

Als de pijn een negatieve invloed op de aspecten van het dagelijks leven heeft, probeer Tramadol te gebruiken. Dit medicijn heeft een sterke pijnstillende werking en is effectief tegen acute, chronische en andere vormen van pijn.

U kunt Tramadol in Nederland, België, Duitsland, Spanje en andere Europese landen kopen. Deze pijnstiller verscheen op de markt aan het einde van de vorige eeuw, en vandaag wordt veel toegepast bij de behandeling van pijn in het huishoudelijke omstandigheden, zoals ook in ziekenhuizen.

Voor de behandeling van verschillende soorten van pijn worden gebruikt:

  • Oplossing voor injecties Tramadol
  • Conventionele en bruistabletten Tramadol
  • Capsules met de vertraagde afgifte Tramadol

De oplossing voor injecties en Tramadol tabletten van de snelle afgifte worden gebruikt voor de behandeling van acute pijn en chronische pijn. Na de toediening, verschijnt het pijnstillende effect zeer snel en duurt ongeveer 8 uur.

De tabletten van de snelle afgifte en Tramadol oplossing voor injecties worden naar behoefte ingenomen, maar niet meer dan 4 keer per dag. De frequentie van gebruik is afhankelijk van de frequentie en de ernst van de pijn.

Tramadol injecties beginnen onmiddellijk na intramusculaire of intraveneuze toediening te werken en worden vaak na chirurgische ingrepen toegepast. De tabletten beginnen niet zo snel te werken als een injectie (ongeveer na 15 minuten), maar zijn meer geschikt voor het gebruik buiten ziekenhuizen.

Voor de behandeling van chronische pijn, dient u beter te kopen capsules Tramadol 50 mg, 100 mg of 200 mg. Tramadol capsules met vertraagde afgifte worden een keer per dag ingenomen en zorgen voor een stabiel pijnstillende effect gedurende 24 uur of meer.

Indien capsules van vertraagde afgifte worden gebruikt, worden de volgende dosissen best genomen elke dag op hetzelfde tijdstip, bijvoorbeeld in de ochtend. Indien Tramadol meerdere keren per dag wordt ingenomen, dient de pauze tussen de dosissen ten minste 4 uur zijn.

De pijnstiller Tramadol wordt niet aanbevolen voor de behandeling van pijn bij kinderen onder 12 jaar oud. De gebruikelijke dagelijkse dosis voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen is 100-200 mg Tramadol.

Een dagelijkse dosis van 400 mg mag niet overschreden worden, zelfs als de pijn verminderd, maar niet geheel verdwenen is. In een ziekenhuis kunnen de Tramadol dosissen boven 400mg worden gebruikt, maar alleen in specifieke klinische situaties.

Tramadol beïnvloedt het gedeelte van de hersenen dat de pijn registreert. Daarom mag deze pijnstiller niet worden ingenomen in combinatie met geneesmiddelen die de activiteit van de hersenen beïnvloeden, zoals MAO-remmers, antidepressiva, antipsychotica en alcohol.

Tramadol is niet aanbevolen om in combinatie met andere pijnstillers toe te passen, zelfs degenen die u zonder recept kunt kopen. Tramadol kan in combinatie met andere pijnstillers bijwerkingen of overdosering veroorzaken.

Tramadol veroorzaakt neveneffecten, zelfs als u aan de aanbevelingen voor gebruik houdt, hoewel niet bij alle patiënten. De meest voorkomende bijwerkingen van Tramadol zijn misselijkheid en duizeligheid.

Als bijwerkingen ongemak veroorzaken, is het raadzaam om de dagelijkse dosis te verlagen. Na het optreden van gastrointestinale bijwerkingen kan worden aanbevolen, om de volgende dosissen van het analgeticum met voedsel te nemen.

Voordat Tramadol in de Nederlandse apotheken verscheen heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zorgvuldig de effecten van dit geneesmiddel onderzocht, met inbegrip van bijwerkingen.

Het CBG heeft dit anestheticum goedgekeurd. Het CBG heeft geconcludeerd dat de voordelen van het pijnstillende effect van Tramadol het risico van duizeligheid, misselijkheid en andere bijwerkingen overstijgt.

Heden wordt Tramadol door een grot aantal van farmabedrijven geproduceerd.

De Nederlandse leveranciers van Tramadol zijn de bedrijven:

  • Teva
  • Apotex
  • Actavis
  • Sandoz
  • Aurobindo

Als de pijn of ongemak ondraaglijk is, koop Tramadol in Nederland geleverd door welk farmabedrijf dan ook. Deze medicijnen hebben hetzelfde pijnstillende effect en zijn dus bio-equivalent.

Bioequivalentie betekent dat voor dezelfde route van toediening en dosering, zijn de absorptiesnelheid en de tijd tot maximale concentratie van Tramadol in het plasma identiek.

De prijs is het enige belangrijke verschil tussen de door verschillende bedrijven geleverd pijnstillers. Het is afhankelijk van de kosten van de bedrijven, de groothandelsprijzen van de producenten en distributeurs, en van de vraag.

De prijs van Tramadol geleverd door dezelfde onderneming kan verschillen en is afhankelijk van de farmacologische vorm en van de sterkte van de oplossing, tabletten of capsules. Een andere factor die bepaalt hoeveel geld voor de behandeling van pijn zal worden besteed, is de keuze van de plaats van aankoop.

Na het bezoeken van enige nabijgelegen apotheken kunt u de prijs van Tramadol tabletten, capsules of oplossing voor injecties vinden en vergelijken. Als u gewend bent om te winkelen online, onderzoekt u de prijzen voor Tramadol in online apotheken in Nederland (bijvoorbeeld Kruidvat).

U kunt Tramadol online in Nederland kopen en daar is niet veel tijd voor nodig. Meestal bieden online apotheken de scherpste prijzen op hoge kwaliteit pijnstillers. Daarom geven veel Nederlanders de voorkeur aan het bestellen van Tramadol per post.

Indien in online apotheken Tramadol voordelig te koop staat, maak een bestelling aan en het pijnstillende medicijn zal worden verzonden naar het vermeld adres. De tijd en de kosten van de levering kunnen afhankelijk zijn van de verblijfplaats en van de gekozen wijze van levering.