Nizoral

Nizoral is een van de meest populaire antifungale geneesmiddelen in Nederland. Het beschikt over een hoog effect in de behandeling van dermatomycose, pityriasis versicolor, candidiasis, liesschimmel, seborrheic dermatitis, voet en met de hand atleet of dermatofyten Infecties.

De werking van Nizoral ligt in het verlichten van de symptomen van schimmelinfectie zoals jeuk, droogte of afpellen. In Nederlandse apotheken kan men Nizoral verkrijgbaar in de vorm van een crème of shampoo kopen, welke 20 mg / g van het werkzame bestanddeel Ketoconazol bevatten.

Nizoral geeft aanleiding tot een ​aanzienlijke verlichting van de symptomen van de huidaandoeningen na ongeveer 1-2 weken van het gebruik.

Voor de meest effectieve behandeling van schimmelinfecties, is het aanbevolen, om Nizoral crème te gebruiken gedurende:

  • zes weken – tegen schimmelziekten van de voeten
  • vier weken – tegen candidiasis, mycose of tinea
  • twee weken – ter voorkoming van huidinfecties

Afhankelijk van de intensiteit van de symptomen van de schimmelziekte, is Nizoral aanbevolen om op de aangetaste huid gebieden een of twee keer per dag aan te brengen.

De maximale frequentie van het gebruik van Nizoral shampoo is twee keer per week. Het dient op natte schone haren en hoofdhuid te worden aangebracht en voor ongeveer 5 minuten laten werken. Na afloop van deze tijd, dient u Nizoral shampoo warm water af te spoelen.

Bij misbruik kan Nizoral op de plaats van toepassing zwelling of roodheid veroorzaken. Het antischimmelmiddel is uitsluitend bedoeld voor lokale toediening. Als u per ongeluk wat shampoo of Nizoral room inslikt, neem een ​​laxeermiddel in of maak een maagspoeling.

Nizoral is afgeleid van Imidazool en heeft een soortgelijke structuur. Het is zeer effectief bij de behandeling van huidziekten, en daarom is in Nederland erg populair.

Start de behandeling van seborrheic dermatitis, candidiasis of korstmos vandaag – kopen nu Nizoral in een online apotheek!Nizoral heeft een sterke antifungale werking. Het beschikt over activiteit tegen de pathogenen schimmelinfecties zoals Candida, Trichophyton, Pityrosporum, Microsporum of Epidermophyton.

Nizoral helpt om van de jeuk, schilferen of droogheid van de huid snel en effectief te ontdoen. Het werkingsmechanisme van Nizoral is gebaseerd op het remmen van de synthese van enzymen die nodig zijn voor de vorming van schimmelcellen: fosfolipiden, triglyceriden en ergosterol.

De resultaten van de klinische studies tonen aan, dat Nizoral niet door de placenta dringt. Echter, tijdens de zwangerschap dienen de vrouwen de voordelen en risico’s van het gebruik van Nizoral inschatten.

Nizoral kan overgaan in de moedermelk doordringen, maar in een zeer lage concentratie, die onvoldoende is om het kind te beïnvloeden. Nizoral kan tijdens de borstvoeding worden gebruikt, maar moeders die borstvoeding geven mogen het niet op de borst aanbrengen.

Een gelijktijdig gebruik van Nizoral met sterke corticosteroïden verhoogt het risico op huidirritatie. Daarom wordt tijdens het toedienen van Nizoral in plaats van Betnelan, Cutivate of Clobaderm, vaak Cremicort voorgeschreven.

Nizoral kan irritatie van de slijmvliezen veroorzaken, daarom vermijdt u contact van het geneesmiddel met de ogen en slikt het niet door. De meest voorkomende bijwerkingen van Nizoral, die in het laboratorium studies geïdentificeerd werden, zijn branden (ongeveer 1%), erythema (minder dan 2%) of jeuk (minder dan 3%).

Nizoral beschikt over een zeer hoog veiligheidsprofiel. De enige tegenaanwijzing vóór Nizoral is overgevoeligheid voor de bestanddelen: Ketoconazol, isopropylmyristaat, polysorbaat, cetylalcohol, natriumsulfiet, propyleenglycol, sorbitanmonostearaat of stearylalcohol.

Ziekteverwekkers ontwikkelen geen resistentie tegen Nizoral, zelfs na het langdurig gebruik van dit anti-schimmelmedicijn.

Dankzij de hoge veiligheidsprofiel behoort het tot de niet-receptplichtige geneesmiddelen, daarom kunt u Nizoral zonder recept bij elke apotheek in Nederland kopen.

  • Janssen Pharma, dochteronderneming van de houdermaatschappij Johnson & Johnson is de producent van Nizoral.
  • Janssen-Cilag en EU-Pharma zijn de leveranciers van dit geneesmiddel voor de behandeling van schimmelziekten op de Nederlandse farmaceutische markt.
  • Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft op 29 april 1985 de verkoop van Nizoral crème in Nederland goedgekeurd.
  • De verbreiding van Nizoral Shampoo op de Nederlandse markt werd later, in 1990, goedgekeurd.

Tot op heden wordt Nizoral tegen voordelige prijzen verkocht, en is voor de meerderheid van de Nederlanders toegankelijk. U kunt Nizoral in lokale Nederlandse apotheken en online apotheken online kopen, of hem direct van de fabrikant, Janssen Pharma, bestellen.

Heden kunt u gebruik maken van de unieke prijsvoordelen van Janssen Pharma. Bestel nu uw kortingscoupon en bespaar $3 als u Nizoral bij uw plaatselijke apotheek of online koopt.