Metacam kopen in Belgie

Metacam

Metacam is bestemd voor de behandeling van ontstekingsreacties van verschillende etiologieën bij dieren. Het geneesmiddel elimineert de degeneratieve gewrichtsaandoeningen, discopathie, evenals verlicht de pijn en ontsteking bij letsels van weke delen van dieren. In Nederland kunt u Metacam in verschillende veterinaire apotheken kopen.

Metacam is een niet-steroïdale ontstekingsremmers (NSAID) van de klasse van oxicamen. Het mechanisme van de analgetische werking van het werkzame bestanddeel als is bepaald door de selectieve onderdrukking van de enzymactiviteit van COX-2, die een mediator van pijn en inflammatie is.

Door het remmen van COX-2 activiteit oefent Metacam de farmacologische effecten uit zoals:

 • pijnverlichting
 • koortswerend
 • ontstekingsremmend

Metacam wordt na het inslikken goed en volledig geabsorbeerd. Maximale plasmaconcentraties worden bij honden na 7,5 uur bij de katten – na 1,5 uur bereikt.

Na intramusculaire toediening worden de piekconcentraties van Metacam na 1-1,5 uur bereikt en gedurende 24 uur op een therapeutisch niveau bewaren. Van alle op dieren toegepaste NSAID´s, heeft Metacam de langste halfwaardetijd van 12 tot 36 uur na orale toediening en ongeveer 20 uur na toediening via injectie.

Metacam dringt diep in de synoviale vloeistof, en, in tegenstelling tot andere NSAID´s, geen vernietigend effect op het gewrichtskraakbeen uitoefent en is dus het geneesmiddel van de eerste keuze in de behandeling van ziekten van het bewegingsapparaat.

De selectiviteit van Metacam ten opzichte van COX-2 bepaalt de werkzaamheid en veiligheid van het geneesmiddel. Metacam heeft ten opzichte van conventionele NSAID´s het voordeel dat het minimale bijwerkingen heeft.

Wilt u Metacam kopen, dan moet u kiezen voor een van de drie toedieningsvormen:

 • kauwtabletten 1 en 2,5 mg
 • Orale suspensie 0,5 mg/ml, 1,5 mg/ml en 15 mg/ml
 • oplossing voor injectie 2 mg/ml, 5 mg/ml, 20 mg/ml en 40 mg/ml

Tabletten en orale suspensie worden direct in de keel van het dier toegediend of tezamen met het voedsel toegevoerd. Voor de meest nauwkeurige dosering zijn in de verpakking met Metacam suspensie twee doseringsspuiten inbegrepen. De oplossing voor injectie wordt subcutaan, intraveneus of intramusculair eenmaal per dag toegediend.

Op de eerste dag van toepassing is de Metacam dosering 0,2 mg per kilogram lichaamsgewicht van het dier. Voor de ondersteunende therapie in de komende dagen is het voldoende, om 0,1 mg/kg toe te dienen. Alleen een dierenarts bepaalt de duur van het toedienen van Metacam, die niet hoger dan 10 dagen mag zijn. Maar degenen die geen recept hebben, mogen het geneesmiddel ook gebruiken. De pijnstiller staat niet alleen in de conventionele veterinaire apotheken te koop aangeboden, maar u kunt ook gemakkelijk Metacam online kopen.

Metacam kan worden gebruikt als een bestanddeel van de preoperatieve behandeling bij maagzweren bij honden wat de reikwijdte van zijn toepassing uitbreidt.

Een enkele toediening van Metacam verlicht pijn symptomen gedurende meer dan 20 uur. Daarom wordt hergebruik van medicament aangewezen slechts in het geval van ernstige verloop van de ziekten.

De voordelen van Metacam:

 • veilig bij gebruik op lange termijn
 • veroorzaakt geen stijfheid of tetanus bij de dieren
 • heeft een sterke antipyretische en anti-oedemateuze effecten

Volgens de mate van invloed op het organisme van dieren behoort Metacam tot de veilige medicijnen. Een orale toediening bij dieren kan in zeldzame gevallen irritatie van de maag of braken veroorzaken. Na een injectie toediening van Metacam worden geen bijwerkingen of complicaties waargenomen. Op de plaats van injectie, is de vorming van klonten mogelijk, die geleidelijk verdwijnt.

Metacam is dus door hoge gastro-intestinale tolerantie en hoge analgetische activiteit gekenmerkt. Daarom kunt u Metacam kopen voor algemeen gebruik bij dieren met verschillende aandoeningen die gepaard gaan met pijnlijke symptomen.

Men moet voldoen aan de algemene veiligheidsvoorschriften bij het gebruik van Metacam:

 • tijdens het werken met het geneesmiddel is het eten, roken of drinken alcoholische dranken verboden;
 • na het beëindigen van het werken met het product, dient u uw handen met warm water en zeep te wassen;
 • bij contact van het geneesmiddel met de ogen of slijmvliezen, dient u onmiddellijk het getroffen gebied met schoon water te spoelen.

Slachtvee mag niet eerder dan 15 dagen na de laatste dosis van Metacam geslacht worden, varkens en paarden – na 5 dagen. Koemelk mag niet eerder dan 5 dagen na het gebruik van medicatie geconsumeerd worden.

Metacam is niet het enige handelsmerk van Meloxicam. In de Nederlandse veterinaire apotheken is de pijnstiller onder zulke merknamen als Rheumocam, Acticam, Recocam, Meloxidolor, Animeloxan, Melosolute, Novem, Canoxiflex, Novacam, Melovem, Contacera, Meloxoral, Emdocam, Meloxivet, Inflacam, Meloxidyl, Loxicom en Melosus verkrijgbaar.

Als u tekenen van degeneratieve ziekte bij uw huisdier gemerkt heeft, kunt u altijd nog nadenken over het kopen van Metacam. Het gebruik van het geneesmiddel kan op korte termijn de pijn en ontsteking verlichten.