Ibuprofen kopen Belgie

Ibuprofen

Als uw kind een verkoudheid of virale infectie heeft, kunt u bij uw dichtstbijzijnde supermarkt of drogist Ibuprofen kopen, om snel de symptomen van de aandoening te verlichten en de beterschap te versnellen.

Ibuprofen – is een niet-steroïdaal ontstekingsremmend geneesmiddel (NSAID) met analgetische, anti-inflammatoire en antipyretische werking. Dankzij het uitgesproken analgetische effect wordt Ibuprofen uitgebreid voor de verlichting van kiespijn, hoofdpijn en andere pijnen toegepast.

Ibuprofen heeft een breed scala aan toepassingen. In de pediatrie vindt het geneesmiddel toepassing als een effectieve koortswerend middel dat voor het verlichten van pijn, vermindering van ontsteking, zwelling en koorts zorgt.

De indicaties voor het toedienen van Ibuprofen bij volwassenen is milde tot matige pijn, met inbegrip van migraine, reumatische en menstruatiepijn.

Ibuprofen heeft positieve effecten van de werking aangetoond op verschillende weefsels van het lichaam onder scherpe ontstekingsprocessen. Dankzij zijn eigenschappen wordt Ibuprofen voorgeschreven voor het verlichten van pijn bij de patiënten die aan osteoartritis en reumatoïde artritis lijden.

Voor het snelle verminderen van de roodheid, pijn en zwelling in het kniegewricht is het aanbevolen, Ibuprofen capsules of tabletten te kopen.

Het belangrijkste effect van Ibuprofen is gekoppeld aan de blokkade van het werk van cyclooxygenase enzymen. Door het remmen van hun activiteit, onderdrukt Ibuprofen de productie van ontstekingsmediatoren van prostaglandine. Het pijnstillend effect van NSAID houdt verband met de capaciteit, om de pijn impulsen te belemmeren.

Bij de orale inname wordt Ibuprofen slechts gedeeltelijk in de maag geabsorbeerd en volledig in de dunne darm geabsorbeerd. Ibuprofen bereikt de maximale concentratie in het plasma ongeveer 2-3 uur na inname.

Volwassenen en adolescenten ouder dan 12 jaar worden gewoon de initiële dosis van Ibuprofen 400 mg een of twee keer per dag voorgeschreven. Voor het bereiken van een snel therapeutische effect, kan de dosering worden verhoogd tot 400 mg Ibuprofen driemaal daags. De maximale dagelijkse dosis mag niet hoger dan 1200 mg zijn.

NSAID heeft een hoog veiligheidsprofiel. Dit geeft aanleiding tot het feit, dat heden hebben de Nederlanders een mogelijkheid, Ibuprofen zonder recept bij elke drogist of supermarkt te kopen.

Het is vastgesteld dat de toepassing van het geneesmiddel in de aanbevolen dosering geen ernstige bijwerkingen veroorzaakt en in tegenstelling tot de andere NSAID’s, geen hepatotoxische actie uitoefent.

Deze positieve eigenschappen van Ibuprofen zijn aanleiding gegeven tot het feit dat het geneesmiddel op grote schaal bij de behandeling van kinderen met acute aandoeningen van de luchtwegen, begeleid door koorts, wordt gebruikt.

Talrijke studies hebben het positieve effect van Ibuprofen in ontstekingsprocessen in de longen, met koorts en pijn van verschillende oorsprong aangetoond.

Voor de symptomatische behandeling van koorts bij immunisatie of griep, evenals van pijn tijdens de uitbarsting of verwijdering van de tanden, worden de ouders aanbevolen, om Ibuprofen suspensie voor kinderen te kopen.

De dosis van het geneesmiddel wordt afhankelijk van de leeftijd en het lichaamsgewicht van het kind aangepast. Een enkele dosis kan in de regel 5-10 mg Ibuprofen per kg lichaamsgewicht bedragen. De maximale dagelijkse dosis kan worden berekend volgens de formule 30 mg Ibuprofen per kg lichaamsgewicht van het kind.

Voor het verlichten van de hoofdpijn, kiespijn en menstruatiepijn, evenals voor de behandeling van koorts met verkoudheid en infectieziekten bij adolescenten ouder dan 12 jaar kunt u smelttabletten of bruisgranulaat Ibuprofen kopen.

Het is daarmee rekening te houden dat Ibuprofen niet meer dan 5-7 dagen in een rij mag worden gebruikt. Als de symptomen aanhouden of als er geen verbetering na de eerste paar dagen van toepassing wordt waargenomen, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Een opvallend kenmerk van Ibuprofen ten opzichte van andere NSAID´s is zijn goede verdraagbaarheid. Het in de aanbevolen doseringen toegediende geneesmiddel wordt gemakkelijk door zowel pediatrische als geriatrische patiënten verdragen.

Ibuprofen wordt beschouwd als een van de veiligste drugs, maar het valt niet te ontkennen dat de toepassing ervan geen bijwerkingen veroorzaakt. Zoals uit de praktijk blijkt, leidt Ibuprofen minder vaak dan andere NSAID’s tot ernstige complicaties in het maag-darmkanaal.

Een langdurig gebruik van dit medicijn kan echter de winderigheid, brandend maagzuur, buikpijn, braken, huiduitslag, bloedarmoede veroorzaken.

Het geneesmiddel heeft een aantal contra-indicaties, die het onmogelijk maken om het te gebruiken. Gastro-intestinale aandoeningen in de acute fase, zoals maagzweer, colitis ulcerosa, ernstige nier- en leverinsufficiëntie zijn contra-indicaties voor het gebruik van Ibuprofen.

Voordat u Ibuprofen koopt, overweeg dan welke farmacologische vorm van het geneesmiddel het meest geschikt is voor u en lees de instructies. Bij het gebruik van NSAID’s dient u de aanbevolen dosis en de duur van de behandeling niet overschrijden.