Finasteride

Finasteride is een geneesmiddel dat voor de behandeling van androgene alopecia (medische term voor kaalheid) of benigne prostaathyperplasie (BPH) kan worden gebruikt. Om de progressie van kaalheid of BPH te voorkomen, moet men Finasteride in opmars kopen en zo snel mogelijk de toepassing daarvan te starten.

Finasteride is een synthetische antiandrogeen. Het geneesmiddel een specifieke SRD5-remmer, intracellulaire enzym dat de omzetting van testosteron in zijn actieve vorm dihydrotestosteron (DHT) beïnvloedt. De concentratie van DHT heeft een directe invloed op de grootte van de prostaat, evenals op de snelheid van de haargroei.

Een langdurige (meer dan 4 jaar) toepassing van Finasteride vermindert de concentratie van DHT in het serum met ongeveer 70%.

Bij de behandeling van BPH vermindert Finasteride de symptomen, zoals:

  • stagnatie van urine
  • vermindering van de urinestroom
  • moeizame urinelozing
  • obstructie van de urinewegen

Bij de behandeling van androgene alopecia voorkomt Finasteride de verkleining van haarfollikels en stopt het proces van haarverlies. Het geneesmiddel verbetert de haargroei en voorkomt verder verlies, maar de groei van nieuwe haren op de hoofdhuid niet stimuleert.

Na de orale toediening wordt Finasteride snel geabsorbeerd, en heeft een bijna absolute biobeschikbaarheid. De maximale plasmaconcentratie wordt bereikt ongeveer 2 uur na inname, de halfwaardetijd kan tot 6 – 8 uur bedragen (bij oudere mannen ouder dan 70 jaar is de halfwaardetijd van Finasteride 6 tot 15 uur).

De toedieningsvorm van Finasteride zijn tabletten.

Afhankelijk van de medische indicaties, is het noodzakelijk, om verschillende doses van Finasteride in te nemen:

  • 1 mg – om zich te ontdoen van kaalheid
  • 5 mg – voor de behandeling van BPH

In de conventionele apotheken kunnen de kosten zeer hoog zijn. Maar online apotheken kunt u Finasteride tegen de scherpste prijs kopen.

Ongeacht de dosering en medische indicaties, hebben alle geneesmiddelen op basis van Finasteride dezelfde wijze van toediening – één pil daags, onafhankelijk van de maaltijden.

De dagelijkse dosering van Finasteride:

  • voor het versterken van haargroei en het voorkomen van het verdere haaruitval – 1 mg
  • voor het verminderen van de grootte van de prostaat en behandeling van BPH – 5 mg

Voor je Finasteride kopen, dient men zich te onthouden dat voor de behandeling van IPB kunnen alle mannen vanaf 18 jaar oud het medicijn innemen. Voor het behandelen van de kaalheid kan Finasteride slechts worden toegepast op een vroeg stadium door de mannen onder 41 jaar.

Het verminderen van de ernst van de symptomen van hyperplasie onder de invloed van Finasteride is afhankelijk van de oorspronkelijke grootte van de prostaat. Ondanks het feit dat de daling van de symptomen van BPH al in de eerste dagen van de behandeling wordt waargenomen, is de minimale duur van het toedienen van Finasteride 6 maanden.

Voordat een patiënt een toegenomen haargroei zal merken, zal het minstens 4 maanden van regelmatige inname van Finasteride vergen. Het is aanbevolen, om met de behandeling van haaruitval door te gaan totdat de maximale resultaten worden bereikt. Het stoppen van het toedienen van Finasteride veroorzaakt een geleidelijke herstel van de alopecia binnen 12 maanden.

Finasteride is het meest effectieve en veilige geneesmiddel uit de groep van SRD5 -remmers. Finasteride bindt niet aan androgeenreceptoren en geeft geen aanleiding tot bijwerkingen, in tegenstelling tot andere hormonale preparaten. Daarnaast heeft het geneesmiddel heeft geen effect op de interactie van testosteron en DHT aan androgene receptoren.

Om het medicijn in een gewone apotheek te krijgen, moet de patiënt een medisch onderzoek ondergaan en een prescriptie van een arts verkrijgen. Maar u kunt Finasteride online zonder recept makkelijk en snel kopen.

Aanvankelijk werd Finasteride alleen voor de behandeling van BPH toegepast. Het medicijn werd in 1984 gesynthetiseerd, en acht jaar later werd Finasteride voor het eerst gebruikt in de klinische praktijk om het volume van de prostaat te verminderen. De eerste handelsmerk was Finasteride was Proscar.

In het midden van de jaren 1990, in aanvulling op het oplossen van problemen met de urinelozing, werd nog een andere nuttige eigenschap van Finasteride ontdekt – het voorkomen van haaruitval. In 1997, werd het geneesmiddel onder de merknaam Propecia goedgekeurd voor de behandeling van kaalheid.

Het farmaceutische bedrijf Merck Sharp ontving in Nederland de vergunning voor het in de handel brengen van Proscar op 28 juli 1992. Tien jaar later op 28 juni 2002 verscheen Propecia in de Nederlandse apotheken.

De Nederlandse toeleveranciers van Finasteride onder de generieke naam zijn de navolgenden farmabedrijven: Mylan, Aurobindo, Teva, Apotex, Germed, Accord, Sandoz en Tiefenbacher.

Als uw haren begonnen uit te vallen, of u heeft een stoornis van de urinelozing heeft gemerkt, moet u nadenken over het kopen van Finasteride. Voordat u het medicijn begint in te nemen, dient u voorafgaand de arts raadplegen.