Domperidon

Onder de talrijke anti-emetica, is Domperidon vandaag een van de meest populaire in Nederland. Hij heeft een krachtige anti-emetisch effect en een gunstig veiligheidsprofiel.

Domperidon wordt voorgeschreven om de symptomen van gastro-intestinale stoornissen zoals misselijkheid en / of braken te verlichten. Tot op heden is Domperidon in Nederland één van de vier toedieningsvormen verkrijgbaar:

  • zetpillen 30 mg
  • filmomhulde tabletten 10 mg
  • orodispergeerbare tabletten 10 mg
  • suspensie voor oraal gebruik 1 mg / ml

Het anti-emetische effect van Domperidon is bepaald door de onderdrukking van de braken centrum in de hersenen. Dit geneesmiddel bevordert dus een snelle verlichting van misselijkheid of braken, en helpt evenals, om hun terugkomen te voorkomen.

Domperidon helpt, om de misselijkheid of braken na ongeveer 30-60 minuten na het innemen van tabletten, zetpillen of suspensie maximaal te verlichten. Het anti-emetisch effect van Domperidon duurt ongeveer 7 tot 9 uur, afhankelijk van de farmacologische vorm.

Om een ​​maximaal therapeutisch effect van Domperidon te bereiken, dient u de zetpillen, suspensie of tabletten dagelijks op dezelfde uurtijd in te nemen.

  • De gemiddelde therapeutische dosis van dit anti-emeticum is 10 mg gebruikt driemaal daags.
  • De maximale dagelijkse dosis van Domperidon bij de ernstige misselijkheid of braken is 30 mg.
  • Voor het verlichten van de misselijkheid of braken, is het aanbevolen, om de drug gedurende ongeveer 7 dagen in te nemen.

Voedsel kan het therapeutische effect van Domperidon vertragen, dus het is aanbevolen, het geneesmiddel 15-30 minuten voor de maaltijd in te nemen. Als het doseringsschema gevolgd wordt, geeft Domperidon aanleiding tot een effectieve en snelle verlichting van misselijkheid of braken.

Patiënten met nieraandoeningen worden geadviseerd, om dagelijks niet meer dan 20 mg dit anti-emeticum in te nemen. Domperidon mag niet worden gebruikt door kinderen jonger dan 12 jaar en / of met een gewicht van minder dan 35 kg.

Oudere mensen over 60 jaar, kinderen en adolescenten, evenals patiënten met cardiovasculaire risicofactoren zoals tachycardie of fibrillatie, zijn aanbevolen, om de lage dagelijkse dosissen van Domperidon in te nemen.

Domperidon helpt om braken of misselijkheid snel te verlichten. Als u zich van deze symptomen dringend wilt ontdoen, koopt u Domperidon in online apotheek nu.

Domperidon heeft een gunstig veiligheidsprofiel, maar wanneer gebruikt in hoge dosissen, kan een droge mond, darmkrampen, diarree of constipatie veroorzaken.

Domperidon verhoogt de synthese van prolactine welke de borstvergroting, de stoornis tijdens de menstruatiecyclus of spontane afscheiding van moedermelk kan veroorzaken. Deze bijwerkingen verdwijnen na de beëindiging van de Domperidon cursus.

Om de kans op nevenreacties op Domperidon te verminderen, neem het nooit samen met geneesmiddelen, zoals Canesten, Daktarin of Reyataz in.

  • Vanwege het risico van excessieve accumulatie van prolactine, is Domperidon gecontra-indiceerd bij zogende en zwangere vrouwen of patiënten met een hypofyse adenoom.
  • Domperidon is ook gecontra-indiceerd bij ileus, bloeding of perforatie van het maagdarmkanaal, ernstige of matige leveraandoeningen en hartinsufficiëntie.
  • Domperidon mag niet worden genomen met een bekende overgevoeligheid voor één of meer van zijn bestanddelen, zoals lactosemonohydraat, povidon K30, Colloidaal watervrij silicium, maïszetmeel, magnesiumstearaat, microkristallijne cellulose of natriumlaurylsulfaat.

Als u nog vragen heeft over interacties met andere geneesmiddelen of het gebruik van dit anti-emeticus, kunt u de apotheker raadplegen tijdens het kopen van Domperidon in de farmacie. Het is opgenomen in de lijst van niet-receptplichtige geneesmiddelen, zodat u Domperidon zonder recept kunt kopen.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft het verkopen en het gebruiken van Domperidon in 1979 goedgekeurd. Stada, Teva, Mylan, Accord, Sandoz, Johnson & Johnson, Aurobindo zijn distributeurs van Domperidon op de Nederlandse farmaceutische markt.

Dit geneesmiddel voor het behandelen van braken of misselijkheid is in Nederland onder de algemene naam Domperidon verkrijgbaar. Domperidon is in de Nederlandse apotheken ook onder de merknaam Motilium verkrijgbaar.