Clomid is een handelsmerk van de steroïde ovulatoire stimulant Clomifeen, die wordt gebruikt voor de behandeling van ovulatoire dysfunctie bij vrouwen die zwanger willen worden. Patiënten in Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen Clomid tabletten kopen.

Elke Clomid tablet heeft een ronde platte vorm, en bevat 50 mg clomifeencitraat. Clomid pillen worden voorgeschreven voor de behandeling van anovulatoire onvruchtbaarheid, die het gevolg is van beperkingen in de hypothalamus-hypofyse-ovarium-as.

Clomid wordt aanbevolen voor vrouwen die werden gediagnosticeerd met één van de volgende aandoeningen:

  • secundaire amenorroe
  • polycysteus ovarium syndroom (PCOS)
  • secundaire amenorroe na het gebruik van orale anticonceptiva

Voordat patiënten Clomid kopen, worden ze geadviseerd om een medisch onderzoek te ondergaan en te overleggen met een arts om de exacte diagnose en het doseringsschema van Clomid te bepalen.

Meestal wordt, om ovulatie te stimuleren, de behandeling gestart met de laagste Clomifeen dosis van 50 mg. Het wordt patiënten voorgeschreven om een Clomid 50 tablet eenmaal per dag te nemen, voor het slapengaan.

50 mg Clomid tabletten dienen genomen te worden vanaf de 5de dag van de menstruatiecyclus gedurende 5 dagen. Indien de patiënt geen menstruatiecyclus heeft wordt Clomid elke dag genomen.

Voor een volledige behandelingscyclus volstaat het dat de patiënt 1 Clomid pakket koopt. Elke verpakking bevat 10 tabletten van 50 mg Clomid.

Wanneer de ovulatie niet start na de eerste vijf dagen van onvruchtbaarheid behandeling wordt de Clomid therapeutische dosis verhoogd tot 100 mg clomifeen per dag (2 tabletten), die gedurende de volgende 5 dagen worden genomen.

Als de patiënt niet ovuleert na drie kuren, wordt de behandeling met Clomid afgeraden. Het gebruik van Clomid moet ook stoppen, als de langverwachte zwangerschap niet is opgetreden na drie ovulatie reacties.

Om van de onvruchtbaarheid behandeling een efficiënte behandeling te maken zonder ernstige bijwerkingen, worden patiënten aangeraden om de lijst met mogelijke Clomid bijwerkingen en contra-indicaties te controleren voordat ze Clomid kopen.

De volgende bijwerkingen zijn mogelijk bij het gebruik van Clomid: vergroting van de eierstokken, misselijkheid en braken, hoofdpijn en vasomotorische opstoten, een opgeblazen gevoel.

Als de patiënt besloten heeft om Clomid te kopen, moet hij weten dat het gebruik van Clomid tabletten gecontra-indiceerd is bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel Clomifeen. Clomid is ook gecontra-indiceerd bij patiënten met een leveraandoening, cysten en abnormale baarmoeder bloedingen.

Patiënten, die de behoefte hebben om snel Clomid te kopen, wordt aangeraden om Clomid online te bestellen. Over het algemeen, bieden apotheken Clomid aan tegen een vaste hoge prijs, terwijl de online apotheken Clomid aanbieden tegen prijzen die betaalbaar voor veel patiënten.

De prijs is afhankelijk van het prijsbeleid van de online apotheek voor Clomid en het aantal Clomid pakketten dat besteld wordt. Hoe meer Clomid pakketten de patiënt besteld, hoe hoger de korting en hoe lagere de prijs die hij voor Clomid betaalt.

Bovendien kan de patiënt, bij het kopen van Clomid online, gratis de apotheker raadplegen met betrekking tot de juiste dosering van Clomid en voor het krijgen van antwoorden op al zijn vragen.