Captagon is een handelsmerk voor de psychotrope stof Fenethylline. Captagon behoort tot de groep van synthetische geneesmiddelen en werd oorspronkelijk gesynthetiseerd door apothekers als een therapeutisch middel voor patiënten met epilepsie of een depressie.

Captagon verhoogt het niveau van dopamine in de hersenen. Vanwege dit effect, kunnen patiënten Captagon kopen om hyperactiviteit bij kinderen te behandelen, en ook voor de behandeling van narcolepsie en depressie bij kinderen en volwassenen.

De effecten van Captagon (Fenethylline) zijn vergelijkbaar met die van amfetamine, welke het centrale zenuwstelsel stimuleert. Captagon verhoogt de afgifte van noradrenaline en dopamine uit presynaptische terminals, en beïnvloedt ook de afgifte van serotonine.

Dopamine stimulatie verbetert de stemming en zorgt voor euforie bij de mens. Het verbetert ook de concentratie en waakzaamheid, tegelijkertijd vermindert het hyperactiviteit. Het misbruiken van Captagon veroorzaakt echter psychische en lichamelijke afhankelijkheid.

Hoewel deze afhankelijkheid zwakker is in vergelijking met andere psychoactieve stoffen, vereist het dat de patiënt geleidelijk de Captagon dosis verhoogd om hetzelfde effect te bereiken.

Vanwege het Captagon effect, hebben mensen geen honger of behoefte om te slapen, of voelen ze geen vermoeidheid. De Captagon stimulator is een favoriet hulpmiddel van veel studenten, die Captagon kopen om met de examen stress en angst om te gaan.

Captagon (Fenethylline) wordt soms gebruikt voor de korte termijn behandeling van primaire (exogene) obesitas. Men moet echter wetend dat Captagon naast de positieve effecten ook gevaarlijke bijwerkingen veroorzaakt.

Captagon kan hartkwalen, leverschade en hoge bloeddruk veroorzaken. Vanwege het vermogen om zulke ernstige bijwerkingen te veroorzaken, werd Captagon opgenomen in de lijst van gevaarlijke en giftige producten begin jaren 80 van de vorige eeuw.

Sindsdien werd de legale verkoop van Captagon in veel landen verboden. Vandaag, kunt u enkel online Captagon kopen in de VS, Europa, Canada en Australië.

Het probleem met de illegale verkoop en gebruik van Captagon wordt verergerd door het feit dat Captagon, die op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt in Syrië en Libanon, illegaal op de mondiale markt wordt aangeboden.

Dergelijke synthetische stimulerende Captagon bevat vaak veel verontreinigingen die fulminante hepatitis en andere ernstige ziektes veroorzaken. Daarom moeten consumenten die Captagon willen kopen, voorzichtig zijn bij het kiezen van de Captagon leverancier en verkoper.

Voor het kopen van Captagon, wordt de patiënt aangeraden om een betrouwbare online apotheek te vinden, die de toestemming heeft om psychotrope medicijnen te verkopen.