Rilatine is een merknaam van de centrale zenuwstelsel stimulant Methylfenidaat. Rilatine wordt gebruikt voor het behandelen van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) bij kinderen en adolescenten van 6 tot 18 jaar.

Patiënten, die Rilatine willen kopen, moeten zich ervan bewust zijn dat het gebruik van Rilatine door kinderen onder de 6 jaar en bij volwassenen niet aanbevolen is. Het is onduidelijk of Rilatine veilig en efficiënt is voor deze leeftijdsgroepen.

Klinische studies hebben aangetoond dat Rilatine de activiteit van bepaalde delen van de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor concentratie en impulsief gedrag bij kinderen kan verbeteren.

Inwoners van België en Nederland kunnen Rilatine (Methylfenidaat) kopen in de vorm van:

  • Rilatine tabletten
  • Rilatine capsules met gereguleerde afgifte

Elke Rilatine tablet bevat 10 mg Methylfenidaat. Rilatine capsules met gemodificeerde afgifte zijn beschikbaar voor Europese patiënten in een dosis van 10 mg, 20 mg, 30 mg en 40 mg.

Naast de rechtstreekse Rilatine doeleinden kunnen patiënten soms Rilatine 10 mg tabletten innemen voor de behandeling van narcolepsie. Rilatine pillen worden gebruikt om overmatige slaperigheid overdag en kataplexie te elimineren.

Voordat men Rilatine koopt voor de behandeling van narcolepsie, moeten patiënten worden gescreend op de juiste diagnose en het doseringsschema voor de behandeling van narcolepsie. Gewoonlijk wordt voor de behandeling van narcolepsie één enkel Rilatine tablet van 10 mg eenmaal daags in de ochtend voorgeschreven.

De behandeling van ADHD bij kinderen begint met de kleinste dosering – één Rilatine 10 mg tablet, dat 1-2 keer per dag (bijvoorbeeld ’s morgens en/of ’s avonds) genomen moet worden. Men moet er aan denken dat de maximale therapeutische Rilatine dosis niet hoger mag zijn dan 60 mg Methylfenidaat.

Als de patiënt Rilatine capsules met gereguleerde afgifte wil kopen, moet hij weten dat Rilatine capsules slechts één keer per dag worden ingenomen, in de ochtend, en onafhankelijk van de maaltijd. De capsule moet in zijn geheel worden doorgeslikt zonder kauwen, met een glas water.

Als uw kind een Rilatine capsule niet kan slikken, dan kan de inhoud van de capsule worden gemengd met een kleine hoeveelheid voedsel en onmiddellijk worden gebruikt. Meestal duurt een ADHD behandeling minder dan één maand.

Om bijwerkingen te voorkomen, moet Rilatine behandeling stopgezet worden na 1 maand, ongeacht het resultaat. Zoals alle geneesmiddelen, kan Rilatine bijwerkingen bij patiënten veroorzaken, hoewel niet alle patiënten deze kunnen vertonen.

Als de patiënt besloten heeft om Rilatine te kopen, en de prijs van de psychostimulant in apotheken niet bevredigend is, dan kan hij Rilatine bestellen in een online apotheek of generieke Rilatine kopen.

Inwoners van Europa en de VS kunnen generieke Rilatine kopen onder merknamen, zoals Concerta, Medikinet, Ritalin, Equasym, Metadate, Methylin, Aptensio.