Pantoprazol zonder voorschrift

Pantoprazol gebaseerde geneesmiddelen zijn populaire en effectieve middelen voor de behandeling van vele maagaandoeningen, de meest voorkomende daarvan is maagzuur. Alle Pantoprazol-bevattende geneesmiddelen zijn beschikbaar voor verkoop in Nederland zonder recept verkrijgbaar.

De brede verspreiding van Pantoprazol als een agent voor de zuurgraad van de maag normalisering verklaart zijn verschillende toedieningsvormen. In Nederland kunt u kopen zonder recept:

• Pantoprazol tabletten van 20 en 40 mg;
• Pantoprazol 40 mg poeder voor injectie of infuus.

Het uiterlijk van brandend maagzuur wordt bijgedragen door de verhoogde concentratie van zoutzuur in de maag. Als er geen maatregelen worden genomen om het maagzuur symptomen te elimineren, kan de patiënt later ondervinden andere problemen met de spijsvertering, de meest serieuze daarvan is de maagzweer.

Pantoprazol verwijst naar maagzuurremmers, dat wil zeggen geneesmiddelen waarvan het werkingsmechanisme is gebaseerd op het neutraliseren van de zuurgraad van de maag. Het beschermt het maagslijmvlies tegen de schadelijke effecten van zoutzuur.

De klasse van geneesmiddelen, waarvan Pantoprazol behoort, wordt “protonpompremmers” (PPI). Proton pomp een enzym dat een belangrijke rol bij de toewijzing van zoutzuur in de maag speelt. Een te werkelijke functie van het enzym verhoogt de concentratie zoutzuur, waardoor maagzuur.

Pantoprazol actie ligt in de blokkade van de laatste fase van zoutzuur generatie. Dus het zoutzuur in de maag blijft het normale niveau en het niveau van gastrine – pancreashormoon – toeneemt. De belangrijkste functie van gastrine is het beschermen van het maagslijmvlies tegen blootstelling zoutzuur.

Pantoprazol antisecretorische activiteit tegen zoutzuur bij ongeveer 1 uur na de inname en de piek in 2-4 uur bereikt. Pantoprazol gebruik heeft geen effect op het maagdarmkanaal functioneren.

U kunt Pantoprazol kopen in Nederland zonder recept kunt niet alleen voor maagzuur te elimineren. Dit PPI wordt ook gebruikt voor:

• het verlichten van de symptomen van maag en duodenale ulcera;
• gastritis behandeling, waaronder die veroorzaakt door de niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID);
• in combinatie met antibiotica – voor het doden van Helicobacter pylori bacterie.

De aanbevolen dagelijkse dosis is 40-80 mg Pantoprazol voor het verlichten van de zweer symptomen. Verergering van het duodenum, het verloop van PPI gebruik is ongeveer 14 dagen. Het verlichten van de symptomen van maagzweer treedt meestal binnen 1-2 maanden behandeling met Pantoprazol.

Helicobacter pylori is een van de belangrijkste agentia van gastritis en maagzweren. Voor de vernietiging van de bacteriën, wordt Pantoprazol gebruikt in combinatietherapie met antibiotica. De meest voorkomende combinaties voor het elimineren Helicobacter pylori zijn:

• Pantoprazol 20-40 mg tweemaal daags + amoxicilline 1000 mg tweemaal daags;
• Pantoprazol 20-40 mg tweemaal daags + Metronidazol 500 mg tweemaal daags;
• Pantoprazol 20-40 mg tweemaal per dag + claritromycine 500 mg tweemaal daags.

Het verloop van een gecombineerde behandeling met Pantoprazol en antibacteriële middelen voor het doden van Helicobacter pylori is typisch minder dan twee weken.

Bij de onmogelijkheid van het nemen van Pantoprazol pillen, kunt u proberen met behulp van de injecteerbare vorm van PPI. Pantoprazol wordt intraveneus toegediend gedurende ongeveer 2-15 minuten. De dagelijkse dosis Pantoprazol voor het verlichten van de symptomen van maagzweer en duodenale ulcus is 40 mg.

Pantoprazol dosis voor de behandeling van maagzweren symptomen, gecompliceerd interne bloeden, is 80 mg per dag, verdeeld over twee doses. Een tijdelijk dagelijkse dosisverhoging tot 160 mg Pantoprazol kan worden aanbevolen door de behandelende arts.

Onafhankelijk van de ziekte, moet intraveneuze Pantoprazol gebruik niet langer dan een week. Als de patiënt de mogelijkheid om pillen te nemen in de loop van de behandeling krijgt, moet intraveneuze toediening van Pantoprazol te stoppen, en de patiënt moet schakelen naar de enterale gebruik van Pantoprazol.

De voordelen van Pantoprazol gebruikt voor het verlichten van gastro-intestinale aandoeningen symptomen zijn:

• blijvend maagzuurremmende werking – meer dan 46 uur. Verstopping van het zoutzuur synthese in andere protonpompremmers niet langer dan 30 uur;
• het de meest bestudeerde profiel van wisselwerking met andere geneesmiddelen;
• onderhoud gebruik van Pantoprazol twee jaar voorkomt de herhaling van zure reflux bij de meeste patiënten;
• Pantoprazol is niet verslavend, heeft een lage toxiciteit en bijna geen bijwerkingen.

Pantoprazol is de eerste PPI vertegenwoordiger van de tweede generatie. Het ging eerst in verkoop in 1994 in Duitsland. Het bedrijf Takeda was betrokken bij de productie van het nieuwe geneesmiddel.

Tot op heden Pantoprazol bevattende geneesmiddelen kunnen worden zonder recept in Nederland, maar ook in meer dan 90 landen wereldwijd. Gedurende de periode van 17 jaar, tussen 1994 en 2012, een totaal van meer dan een miljard behandelingen werden voorgeschreven met Pantoprazol-bevattende geneesmiddelen.

PPI’s zijn de meest voorgeschreven geneesmiddelen voor de eliminatie van het maagzuur. Volgens de statistieken, Pantoprazol in 2011 in de top 25 meest voorgeschreven geneesmiddelen in Nederland.