Minoxidil kopen apotheek

Sinds 1982 is Minoxidil in Nederland verkocht zonder voorschrift. Aanvankelijk werd het geneesmiddel afzonderlijk gebruikt voor de behandeling van hypertensie. Een positief Minoxidil effect op de haargroei werd gevonden in de late jaren ’80.

Als gevolg van een dergelijk breed scala van maatregelen, vandaag Minoxidil is verkrijgbaar in verschillende toedieningsvormen. In Nederland is Minoxidil gebruikt bij de behandeling van verschillende ziekten:

• Minoxidil tabletten worden gebruikt voor de behandeling van ernstige hypertensie;

• Topicale toediening van Minoxidil in de vorm van een lotion, schuim of oplossing wordt voorgeschreven aan mensen voor de behandeling van androgene alopecia.

Minoxidil tabletten verwijden de bloedvaten, wat bijdraagt tot een verlaging van de bloeddruk. Oraal gebruik van minoxidil helpt de bloeddruk verlagen 15-30 minuten na inname.

Bij mannen met alopecia androgenetica haren begint te groeien in ongeveer een periode van vier maanden van het gebruik van Minoxidil lotion, oplossing of schuim voor lokale toepassing.

Minoxidil pillen worden aanbevolen voor het verlagen van de bloeddruk alleen voor die patiënten, bij wie eerdere behandeling met andere antihypertensiva niet effectief was.

Voor het gebruik van Minoxidil tabletten voor de behandeling van hypertensie worden patiënten geadviseerd om zorgvuldig te lezen van de instructies voor de drug. Volwassen patiënten wordt geadviseerd om Minoxidil tabletten als volgt:

• initiële therapeutische dosering – 5 mg / dag;
• maximale dosis – 100 mg / dag;
• dosis Minoxidil moet geleidelijk worden verhoogd, in stappen van 5-10 mg per dag;
• in een dosis van 50 mg per dag, kan de dosis worden verhoogd in stappen van 25 mg per dag;
• Als diastolische druk groter is dan 30 mm, moet Minoxidil dosis worden verdeeld in twee innames per dag.

Kinderen jonger dan één jaar worden niet aanbevolen OTC Minoxidil voor de behandeling van hypertensie. Minoxidil dosis wordt eenmaal per dag of kan worden verdeeld in meervoudige gelijke doses en wordt berekend rekening houdend met het gewicht van het kind:

• Eerste dosis van Minoxidil – 0,2 mg / kg;
• Gemiddelde therapeutische dosis – 0,25-1,0 mg / kg;
• Maximale Minoxidil dosis voor kinderen – 50 mg per dag.

Minoxidil dosering stijging bij kinderen moet geleidelijk, in stappen van 0,1-0,2 mg / kg om de drie dagen. Patiënten met een verminderde nierfunctie kan een verlaging van de dagelijkse dosis van Minoxidil vereisen.

Bij de behandeling van androgene alopecia, moet men tweemaal daags wrijven in de hoofdhuid 1 ml Minoxidil oplossing, lotion of schuim. Minoxidil medicatie wordt aanbevolen om te worden gebruikt voor lokale toepassing op de droge hoofdhuid.

Was uw handen grondig met water en zeep na het gebruik van Minoxidil. Wanneer Minoxidil oplossing, lotion of schuim topisch worden aangebracht, wordt het geneesmiddel niet in de huid en niet de CNS doordringen.

Ondanks het feit dat Minoxidil wordt in Nederland verkocht zonder voorschrift, is het een zeer sterke medicatie voor vaatverwijding. Daarom moeten patiënten een aantal aanbevelingen bij het gebruik van Minoxidil te volgen:

• Patiënten met een ernstige nierfunctiestoornis, pulmonale hypertensie, pericardiale ziekte of hartfalen moet Minoxidil gebruiken voor de behandeling van hypertensie met de nodige voorzichtigheid.

• Minoxidil tabletten kunnen het bloeddrukverlagend effect van dergelijke geneesmiddelen, zoals betanidine of guanethidine verbeteren, zodat hun gecombineerde gebruik niet wordt aanbevolen.

• Om problemen met urineren of tachycardie gedurende de behandeling van ernstige hypertensie voorkomen, Minoxidil wordt aanbevolen voor gebruik in combinatie met dergelijke diuretica, zoals Chloortalidon of Hydrochloorthiazide (Accuzide).

Bij het gebruik van Minoxidil voor de behandeling van alopecia androgenetica bij mannen, vermijd contact met de oplossing, lotion of schuim op de slijmvliezen van de ogen, mond en op de beschadigde huid (snijwonden, wonden, krassen).

Gebruik geen Minoxidil orale geneesmiddelen voor lokaal gebruik. Bij onjuist gebruik kan Minoxidil lotion, schuim of oplossing tachycardie, oedeem, angina veroorzaken, verhogen het risico van orthostatische hypotensie.

Minoxidil OTC geneesmiddelen voor de behandeling van androgene alopecia bij mannen kunnen verschillende huidaandoeningen, waaronder allergieën, huiduitslag, droge huid, hypertrichose veroorzaken. Minoxidil kan milde voorbijgaande bijwerkingen veroorzaken.

De meest voorkomende bijwerkingen van Minoxidil tabletten zijn hypertrichosis, pericarditis, verandering in de haarstructuur, tachycardie, abnormale ECD. Overmatige doses van Minoxidil tabletten kunnen leiden tot ernstige bloeddrukverlagende.

Minoxidil tabletten voor de behandeling van ernstige hypertensie zijn gecontraïndiceerd bij patiënten met een feochromocytoom of overgevoeligheid voor de AI of andere bestanddelen van het geneesmiddel:

• Lactose,
• maïszetmeel,
• Colloïdaal silica,
• Magnesium stearaat,
• Microkristallijne cellulose.

Geneesmiddelen met Minoxidil mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Jonge moeders wordt aangeraden om hun baby’s met moedermelk vervangers te voeden, terwijl er door de behandeling van hypertensie met Minoxidil pillen.

In Nederland is Minoxidil is goedgekeurd voor gebruik in 1982. U kunt Minoxidil geneesmiddelen voor lokale applicatie of pillen zonder recept in elke Nederlandse apotheek.

Bloeddrukverlagende tabletten onder de merknaam Minoxidil Lonnoten worden geleverd op de Nederlandse markt door het farmaceutische bedrijf Pfizer. Minoxidil schuim en oplossing voor lokaal gebruik in het land zijn bekend onder de merknaam Ragaine. Hun leverancier is het bedrijf van Johnson & Johnson.