Benzoyl peroxide 2.5 kopen

Benzoyl

Benzoyl is één van de veiligste en meest effectieve medicijnen, die man in Nederland voor de systemische behandeling van acne toepast. Het helpt om het volume en de frequentie van de puistjes aanzienlijk te verminderen, evenals een re-optreden van de infectie van de huid te voorkomen.

Benzoyl is het voorkeurgeneesmiddel voor patiënten op wie de toegediende lokale antibiotica geen effect hebben gehad, om van deze besmettelijke ziekte kwijt te raken of haar intensiteit te verminderen.

  • Benzoyl werd in 1982 goedgekeurd voor het verkopen en toepassen in Nederland.
  • In Nederlandse apotheken is Benzoyl verkrijgbaar in de vorm van een gel of hydrogel, welke 50 of 100 mg / g van het werkzaam bestanddeel Benzoylperoxide bevatten.
  • In Nederland is dit medicijn voor de behandeling van acne verkrijgbaar onder de merknaam Benzac, en ook onder de generieke naam Benzoylperoxid.
  • Farmabedrijven Galderma Benelux, Stiefel, Louis Widmer, Teva en Samenwerkende Apothekers zijn distributeurs van Benzoyl op de Nederlandse farmaceutische markt.

De effect van Benzoyl is gericht op het van acne snel af te komen het verminderen van de kans op acnelittekens. Benzoyl oefent een sterke antibacteriële werking uit, door het bijdragen tot een snelle verwijdering van pathogeen infectie van de huid – Propionibacterium acnes (P. acnes bacterie).

Er ontstaat echter bij gebruik van Benzoyl gel of hydrogel geen bacteriële resistentie. Dit medicijn voor de behandeling van acne heeft dus een groot voordeel ten opzichte van de antibiotica. Benzoyl verlicht ook ontsteking.

Benzoyl zorgt voor het verwijderen van de oppervlaktelaag van de huid en normaliseert de functie van de talgklieren. Het helpt om de hoeveelheid van talg te verminderen en de re-accumulatie daarvan te voorkomen. Benzoyl zorgt voor het voorkomen van de recidief van acne en helpt, de huid soepel en gezond op lange termijn te houden.

Om de efficiëntie van Benzoyl te verhogen, kan het in combinatie met Clindamycine of Miconazolnitraat worden gebruikt. In Nederland is Acnecare crème en gel Duac verkrijgbaar, die Benzoyl in combinatie met eén van deze stoffen bevatten.

Deze medicijnen met Benzoyl zijn zonder recept verkrijgbaar.

  • Voor de effectieve behandeling van acne dient men Benzoyl op getroffen gebied eenmaal daags toe te passen.
  • Als binnen enkele dagen van het naleven van dit doseringsschema van Benzoyl de ontsteking en de intensiteit puistjes niet verminderd werd, is het mogelijk om de gel of hydrogel tweemaal daags toepassen.
  • De patiënten met een gevoelige huid dienen Benzoyl 0 mg / g te gebruiken.

Voordat u de cursus Benzoyl start, kunt u zichzelf toetsen op de verhoogde gevoeligheid tot dit geneesmiddel. Daarvoor, gewoon een kleine hoeveelheid van Benzoyl op een klein deel van de huid aanbrengen.

Vanwege het risico van geneesmiddelinteracties, is het niet aanbevolen, Benzoyl gelijktijdig met andere preparaten voor uitwendig gebruik, zoals Differin of Retin-A op de huid toe te passen.

Als ze tijdens de acne-therapie voorgeschreven zijn, dient men zij een paar uur na het aanbrengen van Benzoyl te gebruiken.

  • Benzoyl kan aanleiding geven tot het branden, erythema, schalen en droogte van de huid.
  • Frequente dermatologische bijwerkingen van Benzoyl zijn contactdermatitis of jeuk.
  • De bijwerkingen van Benzoyl zijn voorbijgaand van karakter, hun intensiteit neemt na het verminderen van de dagelijkse dosis af.

Benzoyl omvat de hulpcomponenten zoals acrylaatcopolymeren, propyleenglycol, natriumedetaat, glycerol, carbomeer, Natriumhydroxide, POLOXAMEER, natriumdioctylsulfosuccinaat en Colloidaal siliciumdioxide.

Deze componenten van Benzoyl kunnen aanleiding geven aan de irritatie van de gevoelige plekken van huid. Daarom dient men vermijden, Benzoyl in contact met slijmvliezen of huidbeschadigingen, zoals krassen of wonden te brengen.

Benzoyl beschikt over een hoog veiligheidsprofiel. Na het aanbrengen, dringt dit geneesmiddel voor de behandeling van acne niet door de poriën en verspreid door het hele lichaam. Zogende moeders zijn niet aanbevolen, om Benzoyl gel op borsten voor het voeren aan te brengen.

Door de gunstige veiligheidsprofiel en hoge efficiëntie bij de behandeling van acne, geniet Benzoyl in Nederland een behoorlijke populariteit. Het wordt zonder recept verkocht en is op grote schaal voor patiënten verkrijgbaar. De Nederlandse kunnen Benzoyl op elk apotheek kopen of online bestellen.