Het slaapmiddel Zopiclon is een benzodiazepine-antagonist en wordt gebruikt om slapeloosheid en slaapstoornissen te behandelen. Vanwege het feit dat Zopiclon weinig effect heeft op slaapstructuur en geen uitdrukkelijke myorelaxerende stof heeft, veroorzaakt dit hypnoticum geen ontwenningsverschijnselen en wordt het goed verdragen door patiënten.

Consumenten kunnen Zopiclon in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland kopen op voorschrift, hoewel meer recent, Zopiclone niet langer een gereguleerde stof is in sommige landen.

Voor veel patiënten is Zopiclon hypnoticum bekend als een geneesmiddel uit de “Z-geneesmiddelen” groep, die ook Zolpidem en zaleplon omvat. In de VS, is Zolpidem niet te koop, maar de Amerikaanse consumenten kunnen Zopiclone zijn actieve stereo-isomeer, eszopiclon, dat bij de consument bekend is onder de merknaam Lunesta, kopen.

Consumenten in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland hebben de mogelijkheid om Zopiclone te kopen onder de merknamen Imovan, Zopitin, Zo-Tab, Imrest, Zimovane, Zopiklon, zopiclon AbZ.

In de regel, zijn alle Zopiclone bevattende geneesmiddelen beschikbaar in filmomhulde tabletten in twee dosissen:

  • Zopiclone 3,75 mg
  • Zopiclone 7,5 mg

Het hypnoticum Zopiclon wordt gebruikt voor de behandeling op korte termijn bij problemen met de slaap te vatten, nachtelijk ontwaken, slaapstoornissen veroorzaakt door geestesziekte of andere omstandigheden.

Voordat patiënten Zopiclone kopen, worden ze geadviseerd om de bijsluiter van Zopiclone zorgvuldig te lezen en de gebruiksaanwijzingen te volgen.

De gebruikelijke Zopiclone dosis voor volwassenen is 7,5 mg voor het slapen gaan. De behandeling van slapeloosheid bij ouderen begint met een dosering van 3,5 mg, en vervolgens, indien nodig, wordt de dosering verhoogd tot 7,5 mg Zopiclone.

De behandeling van slaapstoornissen bij patiënten met een verminderde leverfunctie moet gepaard gaan met de laagste Zopiclone dosis van 3,75 mg. De standaard Zopiclon dosis van 7,5 mg kan worden gebruikt bij deze patiënten, maar met grote voorzichtigheid, omdat de verwijdering van Zopiclone bij patiënten met leverdisfunctie kan worden verlaagd.

Als de patiënt Zopiclone wil kopen, dan moet hij weten dat een hypnoticum niet wordt aanbevolen voor gebruik bij adolescenten jonger dan 18 jaar, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

De behandelingsduur moet zo kort mogelijk zijn en mag maximaal 4 weken bedragen. De duur van het behandelen van voorbijgaande slapeloosheid mag maximaal 2-5 dagen bedragen, terwijl de behandeling van slapeloosheid 2 – 3 weken bedraagt.

Net als andere hypnotica, kan Zopiclon bijwerkingen veroorzaken. Slaperigheid, lethargie, prikkelbaarheid, toegenomen slapeloosheid, misselijkheid en braken zijn bijwerkingen die Zopiclon kan veroorzaken.

Niet alle patiënten ondervinden echter bijwerkingen. Veel patiënten wijzen er in hun beoordelingen op dat ze tijdens hun behandeling met Zopiclon tabletten geen bijwerkingen ondervonden, anders dan slaperigheid.

Als de patiënt Zopiclon wil kopen zonder voorschrift, kan hij Zopiclon online bestellen. De Zopiclon prijs in online apotheken is meestal lager dan in gewone apotheken, dus bij het bestellen van Zopiclon online, krijgt de patiënt Zopiclon tegen een betaalbare prijs.

Als het hypnoticum Zopiclon niet beschikbaar is in uw lokale apotheek, kan de patiënt worden geadviseerd om generieke Zopiclon te kopen. Alle generieke Zopiclon geneesmiddelen hebben het hypnotisch effect, vergelijkbaar met Zopiclon, maar de prijs kan veel lager zijn.

Dus, voor het kopen van Zopiclone wordt patiënten aangeraden om de prijzen van Zopiclon en Zopiclon bevattende geneesmiddelen te vergelijken, en het beste slaapmiddel te kiezen.